Från USA och grisjakten där tog jag med mig hem deras metod för att hålla grisar kvar vid åteln. Ett tidigare tips är inne på samma spår. Man gräver med en spade ett hål på ca 75-100cm och fyller det med torkad majs eller ärtor. Tricket för att göra grisarna riktigt tokiga är att man innan man täcker över åteln slår på 1-2 falskor öl på fodret. Fodret jäser av detta och lukten sprider sig väldigt långt för att få dit grisarna. Sen kan de hålla på många nätter för att komma åt det sista i hålet. Vi använde även metoden för att dika upp mellan två dammar. Vi lät helt enkelt grisarna böka upp ett par hål i backen under ett par veckors tid. Sen gick det fort med en spade att koppla ihop hålen och få ett dike.
Från USA och grisjakten där tog jag med mig hem deras metod för att hålla grisar kvar vid åteln. Ett tidigare tips är inne på samma spår.
Man gräver med en spade ett hål på ca 75-100cm och fyller det med torkad majs eller ärtor. Tricket för att göra grisarna riktigt tokiga är att man innan man täcker över åteln slår på 1-2 falskor öl på fodret. Fodret jäser av detta och lukten sprider sig väldigt långt för att få dit grisarna. Sen kan de hålla på många nätter för att komma åt det sista i hålet. Vi använde även metoden för att dika upp mellan två dammar. Vi lät helt enkelt grisarna böka upp ett par hål i backen under ett par veckors tid. Sen gick det fort med en spade att koppla ihop hålen och få ett dike.
|