2013-09-11 Kartans symboler

Hej ! Är problemet med att inritade symboler blir “stora” i de fall man har en liten zoomning på kartan ?
Dvs det blir plottrigt om man har ett större jaktområde och många pass/torn/saltstenar etc.

Symbolerna storlek “zoomas” väl inte i förhållande till kartan?

Magnus

2013-09-12

Hej Magnus

Det beror på var du menar.

På webben: Symbolerna zoomas inte här. Vi kommer att förminska dem om ett par veckor. Detta är dock inte så viktigt eftersom man alltid kan zooma in om det blir grötigt med alla pass.

På appen: Symbolerna zoomas inte här heller. Vi har en lösning på gång där som gör att man ska undvika text som lägger sig på vartannat och grötar till det.

Utskrifter och allväderskartor: Här har vi anpassat symbolerna så att de ska bli lagom stora. Vi kommer minska dem lite från och med måndag.

Hör av dig om detta inte besvarade din fråga.

Johan
Krut

2014-08-10

Hej Johan!

Några synpunkter på kartfunktionen och symbolvisningen där.

1) Når man kommer in i kartan nu så visas symboler för alla fällda älgar/djur som standard, och man måste aktivt klicka bort dessa i listerna i nederkant för att få bort dem. Det tycks onödigt att standard är att dessa visas, det känns snarare som en specialfunktion att kunna ta fram för den intresserade men inget som bör ligga på kartan som utgångspunkt. Kartan är nog plottrig ändå, se bifogad bild på hur det ser ut för oss.

2) Ett önskemål vore att man kunde knyta pass till jaktområde – på så sätt att man kan välja att bara visa pass för jaktområde X eller område Y. Även detta för att undvika förvirring och plottriga kartor. Kanske kan det sammanföras med om man valt att visa ett visst jaktområde.

3) Skulle ni inte kunna ändra så att även passymbolerna är lite mindre än nu vid utzoomat och förstoras i takt med att kartan förstoras? Kanske inte i samma proportion som kartan, men som det är nu tar passen (och andra symboler) väldigt stor plats i utzoomat läge och man ser knappt något av själva kartan.

MVH Ante

2014-08-11

Hej Ante

Bra synpunkter. Svar:

1) Jag håller med. Man borde kunna lösa det med att man kan välja Djur > Visa inga, samt att denna inställning sparas till nästa inloggning. Eller hur?

2) Info till alla: Vi har ju idag möjlighet att skapa ett jaktområde. Man ritar en gräns runt området och döper det. Det är typiskt ett arrende eller flera arrenden som hänger ihop. Om man har marker som ligger en bit ifrån varandra så kan man därför döpa varje område till ett jaktområde. Så går det snabbt att komma dit både på webben och i appen genom att välja dessa områden.

(Om man vill skulle man ju kunna använda “jaktområde” som såt, men det är inte så vi tänkt. Vi har inget begrepp för såt på Easyhunt idag.)

Ante > Vad är problemet här? Om jaktområdena ligger en bit ifrån varandra så blir det ju inte grötigt med passen.

3) Jo det blir ju grötigt när man inte har zoomat in. Men å andra sidan måste man nästan alltid välja Fullskärm för att kunna se kartan ordentligt. Blir det inte grötigt ändå med all text i utzoomat läge även om pass-symbolerna blir mindre då? Vore det en lösning att göra som Hitta, Eniro och Hemnet att när man är utzoomad så står det bara en plupp med en siffra i vilken motsvarar antalet pass, tex 50. Om man sedan zoomar in så delar pluppen upp sig i tre pluppar tex 10+20+20. Om man sedan klickar in sig på området med pluppen 10 så visas 10 pass. Jag tror kanske att det kostar mer än det smakar..
Eller ska vi bara kolla om vi kan minska passymbolerna vid utzoomning? Jag tror inte att det blir så bra att minska texten vid utzoomning.

// Johan

2014-08-11

Hej!

Tack för svar.

1) Precis så. Vore dock ännu bättre om det förvalda är “visa inga”. Annars måste man nog hjälpa alla gubbar i laget för att få bort symbolerna. Om man sedan ändrar till “visa ko/tjur” etc så kan det sparas till nästa inlogg, för då har ju den användaren uppenbarligen hittat funktionen själv. De som vill se skjutna djur kan ju annars också använda sig av jaktrapporten och därigenom få fram den lite mer avancerade infon om var djuren skjutits.

2) Funderade över om det var tanken, då förstår jag funktionen med jaktområde. Kanske finns andra fördelar med att knyta pass till såtar men inget som känns jätteviktigt..... Kunde kanske underlätta vid kartutskrifter eller arbetsfördelning under “att göra” men som sagt, kanske inget uppenbart nödvändigt.

3) Håller med dig om att “enirovarianten” nog inte är någon bra och effektiv lösning..
Du har rätt i att man ändå måste zooma in för att faktiskt kunna använda kartan, men tycker ändå det blir onödigt grötigt..man kan ju omvänt säga att eftersom man ändå måste zooma in, så gör det inget att passen/passnummer/text inte kan läsas i utzoomat läge. En viss minskning av symbolerna, särskilt passen, tror jag nog ändå skulle underlätta lite...jag upplever också att passen är något för stora (svårt att se mer exakt var passet är lokaliserat) även när man zoomat in, förutom när man är riktigt nära. Det kokar nog ner till att jag tror att den snyggaste/lättsammaste designen är att i stort sett efterlikna en VANLIG FYSISK JAKTKARTA som tex är uppsatt på jaktlagets samlingsplats. En sådan karta borde vara lätt för alla att ta till sig och hantera. Det skulle ge en bättre överblick för den som har ögonen för att titta på lite längre avstånd, och de som ser sämre eller vill titta noggrannare har fortfarande möjligheten att gå närmare (zooma in).

2014-08-13

1. Nackdelen med att ha “alla djur” som standard är att vissa inte kommer fatta att man kan ta bort dem. Men nackdelen med att ha “inga djur” som standard är att många fler inte kommer fatta att funktionen finns. Ur vår synvinkel är det dåligt. Vi vill inte ha någon “instruktionsbok” för Easyhunt utan man ska lära sig funktionerna intuitivt precis som på Facebook och andra siter. Hur som helst så löser vi detta. Det dröjer ett tag dock. Mycket annat på G.

2. Ok.

3. Ok. Det kanske räcker med att minska passen rakt av. Det går ju fort så det kan vi göra snart. Vi börjar där.

Show 1 to 6