2011-09-27 Kött-auktion

En uppskattad funktion på denna sidas kommande versioner vore om man kunde auktionera ut kött bland medlemmarna.

Med nedräkning, påminnelse, och reservtid om någon lägger bud i sista sekunden etc...
likt KVD.se
Objekten presenteras med bild, beskrivning, kanske acceptpris etc

Gärna valbart så att man kan bjuda anonymt om man vill, och bara vinnaren klargörs kanske...

2011-09-28

Kul idé!

Jag personligen vore grymt intresserad av en sådan funktion fast offentlig, alltså att kunna köpa kött av andra, utomstående medlemmar på sidan. Fast jag misstänker att man inte får sälja kött hur som helst till folk man inte känner?

2011-09-29

Det men inte vet, har man inte ont av. ;)

2011-09-29

Dessvärre är en större offentlig version av viltköttauktion för privatpersoner svår att få igenom med de lagar & förordningar som finns idag kring detta (allt kött skulle behöva analyseras), vilket jag kan tycka är bra för att undvika följande scenarion;
En luffare påträffar en mer eller mindre självdöd kronhjort på sin lilla markplätt, efter avlivningen har du att göra av med kroppen och då kommer du på att du kan få riktigt bra betalt på köttauktionen...
När folk sen blir sjuka så kommer ansvar krävas av både auktionsförättaren & säljaren om denne går att lokalisera.

Men att ha lite auktioner i slutna sällskap vore riktigt bra, då fördelas kostnaderna bra på de som vill ha kött respektive jaga till allas förmån inom laget.

2011-10-24

Det kan kanske vara svårt med en öppen köttauktion även för icke medlemmar, men av praktiska skäl (transporter, man måste veta att köttet finns i närområdet och att det är väl tillvarataget osv), men besiktning och annat ni skriver om behöver ni inte vara oroliga för. Det gäller bara vildsvin och björn som måste vara trikintestade.

För övrigt gäller att man fritt får sälja mindre mängder till privatpersoner, butiker, restauranger etc. Och med indre mängder menas upp till 25 älgar, 75-100 hjortar, 250 rådjur eller 10 000 småvilt som hela viltkroppar (passade, men med päls eller fjädrar).

Gäller det styckat vilt är gränserna snävare. Nivåerna ligger i storleksordningen kött från en älg eller tio rådjur per år. För småvilt är gränsen satt till 1000 djur årligen.
Den lägre mängden, jämfört med vilt med päls eller fjädrar på, beror på att jägaren i detta fall själv slaktar upp och styckar viltet i sin privatbostad/ladugård/garage/slaktbod. Verksamheten behöver inte vara godkänd eller registrerad så länge man inte levererar större mängder kött av vilt till konsumenter eller butiker och restauranger.

Alla upplysningar finns på Livsmedelsverkets hemsida.

Show 1 to 5