2015-09-04 Scoutgard kamera via Hylte Lantmänn

Hej
Försökt få ett bra svar från Hylte gällande det Telia Simkort som medföljer kamerorna.
De säger ju att det ingår ett års fri surf när man köper kamerorna.

Vi skickar våra bilder numera via mail så det borde väl gå på datatrafiken?

Det låg med en lapp med en aktiveringskod och 50 sek.
Nu efter ca 1,5 månad så skickar inte kameran bilderna längre.

Detta med ett års fri surf är det bara någon abonnemangsavgift som ingår och sen måste man stoppa in lite kontanter då och då??
Man kanske är korkad och alldeles för dålig på abonnemang men Hylte verkar inte kunna svara på frågan heller!

Hoppas nån kör med samma och kan ge mig svar

2015-09-04

Hej Johan,

Vi kör med Telia fast vi prenumererar på 0,5GB surf varje månad och det fungerar bra. Detta kostar 29:-/mån och dras automatiskt varje månad från kontokort.

1. När ni har konfigurerat er Scoutguard så kan man välja att skicka mail via MMS eller GPRS. Ska ni köra via surf så ska GPRS vara valt där. Se bifogad bild!

2. Telia har nog inget som heter frisurf utan den ligger garanterat en begränsning i antal GB bakom. Troligtvis det lägsta enligt: http://www.telia.se/privat/telefoni/abonnemang-kontantkort/produkt/ladda-surf
Telia har en app som heter Telia Refill där du kan registrera ditt kontantkort och se hur saldot ser ut. Appen finns till iPhone iaf, men de har garanterat till Android med. Om du där ser att ni har surf kvar, men att ändå inget skickas så är det antagligen fel inställt i kameran så att mailen går som MMS istället.

Dock verkar det skumt eftersom bilderna i kameran inte är så stora och är snarare att man inte hinner byta batteri mellan varven även om man kör externt batteri. Vi kan skicka cirka 250-300 bilder per månad med vårt 0,5GB surf.

Ger detta dig svar på din fråga?

//Emil

Show 1 to 2