2016-11-22 Fler som fått spam från Lendify efter att ha registrerat sig här?

Jag registrerade mig för några dagar sedan, och redan igår så fick jag spam från Lendify, till den unika address som jag använde för att registrera mig till easyhunt.

Delar Easyhunt med sig av mailaddresser till spammare, eller har addresser stuilts/hackats?

2016-11-22

Hej Linus,

Jag har bett Johan att svara på ditt inlägg så snart har du nog ett uttömmande svar. Tills dess kan jag tipsa om denna forumtråd: http://easyhunt.com/forum/show/52123544/saljer-easyhunt-mina-personuppgifter

Kanske kan Johan också utveckla lite kort kring Easyhunts intäkter och utgifter, samt de ansträngningar som hela tiden görs för att hitta externa inkomstkällor för att kunna fortsätta hålla nere priserna för oss användare.

MVH Ante

2016-11-23

Hej Linus. Vi lämnar inte ut uppgifter och inget har hackats. Vi har gjort ett utskick för Lendifys räkning som vi fått betalt för. Det är vi själva som gjort utskicket så ingen annan har kommit åt uppgifterna. Se mer info på denna tråd:

http://easyhunt.com/forum/show/59589545/om-vara-partners-reklamutskick

2016-11-24

Jag har full förståelse för att ni behöver få rörelsen att gå runt, men att skicka spam för helt orelaterade produkter känns inte som rätt väg.

I mailet från Lendify framgår det inte någonstans att det har med Easyhunt att göra. Enda anledningen till att jag visste detta, var att jag som en del av min spamfiltrering använder unika adresser när jag registrerar mig. Mailet såg helt ut som ett spam-mail bland alla andra, med typiskt spammigt innehåll. Billiga lån, fejkade Rolex, Ray ban och viagra...

Om ni skall skicka reklam till era kunder, så skulle jag föreslå att ni:

- Gör det väldigt tydligt när man registrerar sig, att man kommer att få reklam från andra företag, som skickas ut av Easyhunt.- Tydligt anger i dessa reklamutskick att de är skickade av Easyhunt, och kanske några vänliga ord om att detta görs för att finansiera siten.
2016-11-25

Hej Linus. Säkert 90% av all reklam vi gör är jaktrelaterad. Jaktmarknaden är dock ganska begränsad och vi säljer mot alla jaktrelaterade företag i Sverige. Om vi får napp på något som inte är jaktrelaterat, typ Lendify, så säger vi inte nej så länge det rör sig om seriösa företag. Vad gäller just Lendify så ska man inte blanda ihop dem med SMS-låneföretag och liknande. Lendify säger nej till 95% av alla som söker lån för att undvika att låna ut till folk som kan få problem med återbetalning. Jag ser ingen skillnad på att göra reklam för dem eller för Handelsbanken.

Vad gäller mail så rör det sig ändå inte om mer än 12 utskick per år. Hittills har vi gjort 4 utskick sedan 2009.

Vad gäller dina övriga synpunkter på information. Vi ska diskutera frågan internt och jag tar med mig dina förslag.

Show 1 to 5