2012-07-03 Önskemål, gällandes länkning till medlemmar från ordinarie jaktlagets sidor.

Hej,

Vi har önskan om lite bättre layout och funktion när man länkar till medlemmar.

Idag så kan man endast använda standardalterntiven pop-up, nytt fönster etc för målet för länken.
Vi skapa idag länkar till t ex de som är utsedda jaktledare för att på enkelt sätt ge möjligheten att komma åt kontaktinformation. Länk går till medlemmen med satt mål som pop-up och fix bredd/höjd.
Gör man så, så får vi informationen men det skulle vara mycket snyggare med en javascript-lösning likt den man får när man går till medlemmarna och klickar på dem under “Jaktlaget”-menyn.

Vidare, så när man länkar till t ex medlemsinformation så får gäster, som sig bör, en fel-sida då rättigheten att läsa medlems information saknas. Dock är den sidan väldigt intetsägande och föreslås bytas mot en mer informativ sida.

Det vi skulle vilja se som förbättring är att:

1) Samma javascriptslösning för länkar som går till medlemmar inom jaktlaget används så får man ett mycket snyggt utseende och funktionalitet. Som val i mål-rullgardinen skulle vara ett nytt fält “medlemspopup” där man har en rullgardin med medlemmar att välja från. Därefter skulle systemet kunna fixa samma typ av pop-up automatiskt.

2) För gäster som klickar på dylik länk skall ett adekvat felmeddelande som förtäljer att man inte har tillräckliga rättigheter visas istället för dagens fel-sida. Tanken är typ “Oooops, du har inte tillräckliga rättigheter för att se denna information.” med samma javascrips-popup som ovanstående.

Vill ni (admin) titta på hur vi idag löst länkningen så titta på startsidan för Pellemossens jaktklubb.
Tveka inte att ställa frågor om vi inte lyckats förklara vad vi menar. :)

Med vänlig hälsning,

// Paul

2012-07-26

Tack Paul för bra idéer. Vi ska kolla på detta såsmåningom. Just nu är det mycket annat att slipa på efter vår lansering förra veckan.

Johan
Krut

2012-07-28

Ja, tack för väl genomtänkta förslag Paul! Det är väldigt roligt att läsa. Jag bedömmer att det ta ett par veckor att designa, testa och genomföra det här förslaget med popup ruten. Då gäller det att man får många att använda det. Jag vet inte riktigt hur man skulle lägga in det för att få många att använda det. Förslag?

Att man ska få specifik information om att man inte kommer åt en sida för att man inte har rättigheten till det tycker jag att definitivt vi måste lägga till.

Vänliga hälsningar
/Marcus

Show 1 to 3